Uusi vuosi ja uudet kujeet! Vähän kulunut sanonta, mutta kyllä se aina jollain tavalla paikkansa pitää. Meidän elämään ainakin uutta kujetta tuo ensimmäisen lapsen odotus. Laskettu aika on 9.4. ja näin uuden vuoden myötä ajatus uudesta tulokkaasta alkaa muuttua entistä konkreettisemmaksi, kohta se tapahtuu! :)

Ajatuksia siitä, millaista elämä vauvan kanssa tulee olemaan on mielessä todella paljon, mutta tällä hetkellä eniten mietityttää kotiin jääminen ja se, että "työ" onkin sitten sitä vauvan kanssa olemista. Onko minusta kotiäidiksi? Jaa-a, aika näyttää. Varmaankin nämä ajatukset ovat nousseet pintaan juuri nyt, koska olen ollut pitkällä joululomalla ja viettänyt paljon aikaa yksin kotona miehen ollessa töissä. Olen niin tottunut siihen, että töissä kuuluu käydä ja kotona oleminen on "lorvimista", joten on vaikea kuvitella, että oikein luvan kanssa saa jäädä kotiin ja tehdä mitä huvittaa :) Tietysti vauvan määrittämin ehdoin. Tietenkään ei voi vielä tietää, millainen vauveli meille sitten tulee...Itketäänkö vai nauretaanko? Luultavasti molempia. 

Paljon olen myös pohtinut tämän "entisen" elämän ja vauva-arjen yhdistämistä. Tähän asti olen ollut aika liikkuvainen (sanan kaikissa merkityksissä). Tykkään nähdä kavereita ja liikunta on ollut vähän niinkuin henkireikä. Raskauden alussa ajattelin (tietenkin), etten anna mokoman mahan kasvun haitata menoa ja jatkan sinnikkäästi harrastusten parissa. No, toisin kävi. Kahvakuulailu, kuntosali, jumpat ja lentopallo ovat jääneet oikeastaan kokonaan. Selkä on vähän kenkkuillut ja motivaatio lihaskuntoharjoitteluun on aikalailla hävinnyt. Pitäisi ajatella, että kaikki liikunta raskauden aikana on kuntoa ylläpitävää, vaikka painoja joutuukin pienentämään ja vauhtia hidastamaan. Toisaalta, olen niin monta vuotta paahtanut, että ehkä puolen vuoden himmaus on ihan hyvästäkin :) Pääasia kuitenkin, että olo tuntuu hyvältä ja vauva voi hyvin. Pääasiassa olen viime aikoina tehnyt koiran kanssa kävelylenkkejä ja harrastanut muuta hyötyliikuntaa. Keväisiä vaunulenkkejä odotan innolla :)

Blogin kirjoittaminen on ollut usein mielessä, mutta mm. harrastusten ja töiden takia en ole viitsinyt aloittaa. Voisin ainakin kuvitella, että äitiyslomalle jäämisen ja vauvan syntymän myötä aikaa jäisi myös blogin kirjoittamiselle. Lisäksi se saattaa toimia myös hyvänä kanavana tyhjentää ajatuksia "jonnekin", kun aina ei kuitenkaan ole mahdollista nähdä ystäviä ja perhettä eikä miestäkään viitsi kaikilla pähkäilyillä rasittaa ;)

Joten tästä tämä sitten alkaa. Katsotaan kauanko innostusta riittää :)